Beslenme ile ilgili temel kavramların öğrenilmesi ve besin gruplarının dengeli dağılımının planlanması
Beden - kütle indeksini ideal sınırlara tutmak, yağ – kas dengesini sağlamak için bireye göre kilo kazanımı veya kaybını sağlamaktır.
Tat, renk, miktar, doyuruculuk, mevsimsel özellikler, besin değeri, uygun pişirme ve saklama yöntemlerine dikkat ederek menünün planlanmasıdır.
Gebelik Öncesi Beslenme, Gebelikte Beslenme, Emziren Annelerde Beslenme, Bebek Beslenmesi, Okul Öncesi Çocuklarda Beslenme, Okul Çağı Çocuklarında Beslenme, Ergenlikte Beslenme
Metabolik hastalıklarda tıbbi beslenme tedavisini içerir.
Sporcuların harcadıkları enerjiyi uygun besin seçimiyle yerine koymayı planlamaktır. Enerji – Sıvı dengesini sağlayan bir beslenme planı hazırlamaktır.
İştah ve doygunluk için yıllardır üzerinde araştırma yapılan ve sebebi bir çok şeye dayanan bir olaydır. Yemeğe başlarken öğretilen davranışlar, vücuttan gelen uyarılar, psikolojik etkiler, besinin görünümü, kokusu, lezzeti, stres, sosyal ortam gibi bir çok etkeni vardır.
Diyete hazır olduğunuzda kilo vermek çok daha kolaydır. Bilinçli, sağlıklı beslenmeyi öğrenerek kilo vermek, doğru beslenme alışkanlıkları kazanmak, sağlıklı yaşam bilinci edinmek; kilo vermekle birlikte kaybedilen kiloların geri alınmasını da önler.
Yeme bozuklukları; yeme davranışı ve yemekle ilgili duygu ve düşüncelerin bireye ciddi boyutlarda rahatsızlık vermesiyle ortaya çıkar. Her yaşta ve her cinsiyette ortaya çıkabilir. Anoreksiya Nervoza, Bulimiya Nervoza, Tıkınırcasına Yeme Bozuklukları, Sınıflandırılmayan yeme Bozuklukları, Beslenme Tedavisi.
Eğitim; kişileri bilgilendirme, onlardan eğitim konusu ile ilgili bir tutum oluşmasını sağlama ve sonunda istenen davranışa ulaştırma için geliştirilmiş dinamik bir sistemler bütünüdür. Beslenme sadece doyma değil bilinçli yapılması gereken bir eylemdir. Doğru beslenme alışkanlıklarının kazanımı ancak eğitimle gerçekleşmektedir.
Obezitenin tedavisinde tıbbi beslenme tedavisi anahtar rol oynamaktadır. Beslenme tedavisi; beden - kütle indeksini ideal sınırlarda tutmak için hedefler belirler. Yeterli ve dengeli beslenme sağlar. Kilo korunumunu sağlar.